Світові тенденції розвитку економіки енергетики у ХХІ ст. : адаптація до українських реалій (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто світові тенденції енергоефективної політики, окреслено особливості функціонування регіональних енергетичних систем, визначено роль енергетичних бірж у розвитку єдиного Європейського енер-гетичного ринку, зроблено висновки щодо адаптації світового досвіду енергоефективності при трансформаційних процесах української економіки.
Keywords: енергоефективна політика, відновлювальні джерела енергії, показник енергоємності, орга-нічне паливо, енергоресурси, енергозбереження, енергетична біржа