Трансмісійний механізм циклічності інноваційного розвитку економіки (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті досліджено сутність механізму інноваційної трансмісії циклічно-нерівномірного характеру розвитку економіки. Як засвідчує аналіз результатів дослідження, циклічні коливання інноваційної активності як суттєва характеристика національної економіки діють у нестійкому, невизначеному й слабопередбачуваному середовищі, насиченому ендогенними та екзогенними економічними факторами. Визначено доцільність дослідження різноманіття економічних імпульсів, імпульсів попиту й монетарних і фіскальних імпульсів, які різною мірою відповідальні за більшість циклічних коливань. Наголошено на необхідності вдосконалення інноваційної трансмісії та якісних змін у системі модернізації економіки
Keywords: трансмісійний механізм, економічні імпульси, циклічність, циклічні коливання, інноваційний розвиток