Аналіз монетарних методів оцінки тіньової економіки (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті проаналізовано переваги та недоліки монетарних методів оцінювання обсягів тіньової економіки. Досліджено базові методичні способи й прийоми монетарного підходу. Обґрунтовано обмежені можливості застосування монетарних методів в умовах нестійкого розвитку національної економіки. Наведено офіційні показники оцінки тіньового сектору України.
Keywords: тіньова економіка, монетарний метод Гутмана, метод Фейга, метод Танзі, модифікація