До питання про торговельно-економічні зв’язки Правобережної України та західноукраїнських земель із Польщею в другій половині ХVІ – кінці ХVІІІ ст. (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто стан торговельно-економічних зв’язків українських земель із Польщею в другій поло-вині ХVІ – кінці ХVІІІ ст. Показано транспортування товарів річковими й суходільними шляхами на польський ринок, визначено найбільші центри проведення торговельних операцій. Вивчено соціальне та майнове становище купців і торгівців (феодали, ремісники, міщани, селяни), уточнено асортимент товарів. Проаналізовано купецький прибуток, визначено його розміри. Показано відмінність отримання прибутку українськими купцями, порівняно з купцями західноєвропейських країн.
Keywords: товар, торгівля, торговельно-економічні зв’язки, купець, гроші, західноукраїнські землі, Правобережна Україна, Польща, продукція, прибуток.