Моніторинг стану та перспектив розвитку ринку молока й молочних продуктів України (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті наведено результати моніторингу стану та тенденції розвитку вітчизняного ринку молока й молочної продукції. Здійснено огляд актуальних проблем та особливостей функціонування молокопереробного комплексу України, проаналізовано динаміку попиту й пропозиції на основні види молочної продукції. Окреслено можливості та напрями регулювання вітчизняного ринку молока. Сформульовано першочергові організаційно-економічні заходи, спрямовані на розширення експортного потенціалу українських молокопереробних підприємств.
Keywords: моніторинг ринку, ринок молока й молочної продукції, попит, пропозиція, молокопереробний комплекс, експортний потенціал