Управління логістичною діяльністю сільськогосподарських підприємств (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
Системи постачання, виробництва та збуту продукції сільського господарства, які існують на сьогодні, не можуть повною мірою задовольнити ринковий попит. Власники й керівники сільськогосподарських підприємств постійно стикаються з виконанням складних завдань, таких як забезпечення підприємства матеріальними ресурсами, ефективне управління процесом виробництва, транспортуванням, складуванням та іншими операціями, які здійснюються в процесі доведення готової продукції до споживача згідно з інтересами та вимогами останнього, а також передачі, зберігання й обробки відповідної інформації. Інструментом розв’язання означених проблем є логістика, раціональне використання якої забезпечить ефективне виробництво та доставку необхідної споживачам продукції із забезпеченням належного рівня сервісу.У статті розглянуто управління логістичною діяльністю сільськогосподарських підприємств. Виокремлено основні види логістики та логістичні процеси, що в них протікають.
Keywords: управління, логістика, логістична діяльність, сільськогосподарське підприємство, логістичні процеси.