Інституціональний напрям як інструмент дослідження методологічних основ ринку (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
У статті розглянуто місце та значення інституційних змін у трансформаційній економіці, з’ясовано розуміння інституційної структури ринку як сукупності інститутів і вказано на необхідність її реформування. Окрім того, визначено підходи науковців до обраної проблеми, окреслено коло невирішених питань, пов’язаних з інституційними змінами ринку. З’ясовано особливість ринку як інституту, запропоновано сконструйовану модель ринкової інституціоналізації. Окреслено основні шляхи інституційних змін ринкової структури.
Keywords: ринок, інститут, інституційні зміни, неоінституціоналізм, постіндустріалізація, дефініції