УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ НА ЗАСАДАХ ІМІДЖЕВОЇ ТА КОМУНІКАТИВНОЇ ПОЛІТИКИ ПРИ РЕІНТЕГРАЦІЇ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ У ЦИФРОВЕ СУСПІЛЬСТВО (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
У статті встановлено, що сучасне суспільство є сукупністю відносин між індивідами. Зазначено, що в Україні через військові дії зростає необхідність в удосконаленні комунікативної та іміджевої політики закладів вищої освіти. Доведено, що у процесі реінтеграції ветеранів війни у цифрове суспільство цілями реалізації політики можуть стати: відтворення впізнаваного образу, покращення репутації, підвищення рейтингу, постійний контакт з стейколдерами, встановлення комунікаційних каналів, впровадження інновацій, антикризове управління, збільшення рівня безпеки, зміцнення стійкості. Окреслено, що заклад вищої освіти при реінтеграції ветеранів війни у цифрове суспільство може реалізувати різні типи іміджу, найбільш популярними з яких є корпоративний, контентісний та зіставлювальний. Запропоновано при розробці оптимальної комунікаційної та іміджевої політики закладу вищої освіти при реінтеграції ветеранів війни у цифрове суспільство дотримуватися авторської методології.
Keywords: іміджева політика, комунікативна політика, реінтеграція ветеранів у суспільство, управління, репутація.