ОЦІНКА ПРИБУТКОВОСТІ ІННОВАЦІЙНО АКТИВНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2023)
У даній статті проаналізовано ефективність діяльності інноваційно активних підприємств на прикладі найбільш успішних функціонуючих українських підприємств. Аргументовано оцінювання дійсного річного прибутку бізнесу за допомогою показника економічної доданої вартості. Розроблено пропозиції щодо загальної системи оцінки вартості бізнесу інноваційно активних підприємств України. Підкреслено, що для аналізу взаємного впливу інноваційної діяльності та показників економічної ефективності варто застосовувати більш прогресивні показники за прибуток, такі як економічна додана вартість, ринкова додана вартість, управлінська додана вартість, збалансована система показників.
Keywords: інноваційна діяльність, прибутковість, ефективність, інноваційно активні підприємства, оцінка, економічна додана вартість