ФОРМУВАННЯ УПРАВЛІНСЬКОЇ МОДЕЛІ ЗВІТУ ПРО РУХ ГРОШОВИХ КОШТІВ В КОНТЕКСТІ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ ЗГІДНО МСБО (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
Недостатня аналітичність Звіту про рух грошових коштів та відсутність обґрунтованих практик щодо доречності і достовірності відображення окремих його статей – негативно впливають на прийняття управлінських рішень. Тому у статті було проведено дослідження теоретичного надбання і сучасних практик щодо облікової політики формування Звіту про рух грошових коштів за вимогами МСБО 7 «Звіт про рух грошових коштів». Авторами здійснено аналіз відповідностей і відмінностей за міжнародними і національними стандартами у обліковій політиці щодо відображення  та визначення складу грошових коштів та їх еквівалентів. Також було запропоновано власний підхід щодо формування управлінської моделі Звіту про рух грошових  коштів із дотриманням вимог МСФЗ.
Keywords: грошові кошти та їх еквіваленти, Звіт про рух грошових коштів, облікова політика, МСБО, операційна діяльність, інвестиційна діяльність, фінансова діяльність