ВНУТРІШНЄ КОМУНІКУВАННЯ В МІЖНАРОДНІЙ КОРПОРАЦІЇ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
Сьогодні комунікація вважається невід’ємним елементом управління компанією. Обґрунтовано, що комунікативний бар'єр становить собою перешкоду, яка є причиною складності обміну інформацією в ході діалогу. Виокремлено три групи міжкультурних бар’єрів: ті, що пов’язані з національною культурою, організаційні та  особистісні. Міжкультурні бар’єри можуть призвести до того, що учасники діалогу будуть по-різному інтерпретувати однакові поняття і це накладе відбиток на ефективність розмови. Щоб зменшити або виключити це негативне явище, аналіз культурних відмінностей слід проводити на чотирьох рівнях: культурна ідентичність, культурне само сприйняття, сприйняття інших культур, пошук в культурі точок дотику з метою полегшення комунікування. Доведено, що створення комплексної внутрішньої комунікаційної системи дозволяє покращити функціонування міжнародних корпорацій на багатьох рівнях.
Keywords: внутрішнє комунікування, комунікаційна система, міжкультурні бар’єри, міжкультурні відмінності, групи міжкультурних бар’єрів