ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ ТА ЇХ РОЛЬ В РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті висвітлено проблеми та здійснена оцінка тенденцій сучасного етапу розвиткуаграрного сектору економіки України. Встановлено, що дія нових соціально-економічних та геополітичнихфакторів спричинила появу цілої низки проблем розвитку галузі, серед яких необхідно зазначити: скороченнякількості малих (насамперед, фермерських) господарств та особистих селянських господарств, недостатнійрозвиток інфраструктури сільської місцевості, поліпшення соціального добробуту, збільшення надходжень добюджетів громад.
Keywords: продовольча безпека, рілля, тваринництво, аграрна реформа, сільське господарство, фермерське господарство.