ПРОБЛЕМИ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ НА ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
У статті розглянуті стан та тенденції розвитку корпоративного управління на вітчизняних підприємствах у порівнянні з іноземними, виявлено проблеми та запропоновано можливі шляхи підвищення ефективності. Вивчено вітчизняну модель корпоративного управління, проаналізовано її переваги та недоліки, узагальнено результативність її використання у національній економіці. Проведено діагностику корпоративного управління окремих вітчизняних корпорацій та визначено перспективи їх подальшого розвитку саме при підвищенні ефективності їх корпоративного управління.
Keywords: управління, корпоративне управління, корпорація, корпоративний сектор