ВПЛИВ ФАКТОРІВ НА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ РИНКУ ТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
В  статті  висвітлюється значення  екологічного туризму для розвитку галузі та сільських територій.  Проаналізовано вплив факторів на конкурентоспроможність галузі через показники Індексу конкурентоспроможності туризму та подорожей, що дозволило визначити найбільш суттєві з них, що потребують уваги керівників на макро-, мезо-, та мікро рівнях. Проведено оцінку туристичних потоків України, яка є основою для обґрунтування рішень, у пошуках  причин низького рівня туристичної привабливості окремих видів туризму. Виокремлено групу факторів на інституційному рівні, що дозволило  запропонувати напрями вдосконалення державної політики для підтримки галузі та розвитку окремих туристичних дестинацій.  Підтверджена та обґрунтована необхідність перегляду  діяльності сільських садиб та роль в процесі контролю якості надаваних послуг саморегулівними організаціями.
Keywords: туризм, конкурентоспроможність, туристична дестинація, екологічний туризм