НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЧОГО КООПЕРАТИВУ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
В статті обґрунтовано необхідність опрацювання науково-методичних аспектів економічного механізму сільськогосподарського виробничого кооперативу. Розкрито сутність економічного механізму як складової господарського механізму і цілісної системи на рівні сільськогосподарського виробничого кооперативу. Обґрунтовано потребу диференційованого дослідження змісту економічного механізму підприємства на стадіях виробництва, розподілу, обміну та споживання результатів його господарської діяльності. Визначено особливу роль економічному механізму, який регулює відносини на стадії розподілу результатів господарської діяльності підприємства, для його розвитку. Розкрито зміст складових економічного механізму сільськогосподарського виробничого кооперативу на стадії розподілу результатів його господарської діяльності, до яких, зокрема, належать методика та алгоритм формування показників, отриманих внаслідок розподілу кінцевої продукції та доходу підприємства.
Keywords: економічний механізм, сільськогосподарський виробничий кооператив, розподіл кінцевих результатів