ОПТИМІЗАЦІЯ ЯК ОСНОВА ДЛЯ ПЛАНУВАННЯ ЗМІН В РЕГУЛЯТОРНІЙ ПОЛІТИЦІ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
Удосконалено процес оптимізації змін в регуляторній політиці, що на відміну від інших передбачає диференціацію сфер за необхідністю прискорення розвитку та змін у регулюванні на основі матриці порівняльних переваг, визначення зведених за сферами агрегованих індексів розвитку та узагальнюючих індексів регуляторної політики, побудову моделі залежності між ними та розв’язання задачі оптимізації з врахуванням виявлених обмежень граничної доцільності зростання (зменшення) узагальнюючих індексів регуляторної політики за сферами національної економіки та обмеження можливостей до зростання значень даних показників. Встановлено, що оптимальне значення зведеного за сферами агрегованого індексу розвитку національної економіки складає 1,221.
Keywords: оптимізація змін, регуляторна політика, національна економіка, планування, розвиток.