Закони грошей: системний фінансовий підхід (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
Спираючись на результати роботи економістів, філософів та психологів, можно вважати, що основний закон грошей – це закон об’єктивізації суб’єктивних економічних відносин. Його сутність визначається здатністю грошей об’єктивізувати відносини суб’єктів господарювання в процесі товаро-обмінних операцій.У статті схарактеризовано закон еквівалентності, який дає можливість глибше побачити сутність основних проблем в економіці й вирішити питання щодо того, як сприяти розвитку можливостей і бажання людини виробляти товари й послуги при одночасному забезпеченні на них широкого попиту населення.У статті розглянуто основний закон грошей, який названо законом руху. Він постулює: гроші можуть виконувати свою функцію, тобто неформально бути грошима, при умові, що вони знаходяться в русі (обміні).
Keywords: закони грошей, фінансова наука, закон еквівалентності, закон руху, закон об’єктивізації суб’єктивних економічних відносин