Адміністрування як інструмент підвищення інвестиційної ефективності прямого оподаткування підприємств (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті доведено роль адміністрування прямих податків у підвищенні інвестиційної ефективності прямого оподаткування підприємств. Систематизовано та проаналізовано підходи науковців до визначення сутності поняття «адміністрування податків» та виокремлено основні їхні напрями. Розроблено структуру адміністрування прямих податків суб’єктів господарювання та виокремлено макроекономічну й мікроекономічну складові частини. На основі статистичної інформації проаналізовано ефективність системи прямого оподаткування в Україні. Запропоновано основні напрями підвищення ефективності системи адміністрування прямих податків на підприємствах як інструмента зростання рівня інвестиційної ефективності прямого оподаткування субʼєктів господарювання.
Keywords: інвестиційна ефективність прямого оподаткування, прямі податки, адміністрування, структура адміністрування прямих податків, ефективність системи прямого оподаткування