Диференціація обʼєктів нерухомості в міжнародному вимірі (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті з’ясовано сутність поняття «нерухомість». Досліджено значення об’єктів нерухомого майна. Обґрунтовано сутність нерухомості як окремої економічної категорії, у процесі чого розкрито подвійний характер її функціонування, що підкреслює її значущість і значно розширює сферу дослідження. Розглянуто законодавчі та нормативні документи України, у яких розкрито зміст поняття «нерухомої речі». Досліджено й систематизовано підходи до визначення об’єктів нерухомості в різних країнах світу з урахуванням їх нормативно-правового забезпечення.
Keywords: нерухомість, нерухома річ, об’єкт нерухомості, нерухоме майно, ринок нерухомості, регіональний ринок нерухомості, нерухомість у регіоні