ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ ПРОЦЕСОМ ПОВОДЖЕННЯ З ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
Проаналізовано законодавчу та нормативно-правову базу, яка регулює поводження з твердими побутовими відходами в Україні, та діяльність органів місцевих, обласних та загально державних органів влади в цій сфері. Проаналізовано кількість утворених відходів та система їх управління як з позитивної так із негативної точки зору. Зроблено висновок, що в Україні відсутня чітка організаційна структура управління відходами, та не існує належного контролю за дотриманням законодавчих та нормативно-правових норм. Процес імплементації українського законодавства у сфері поводження з відходами до законодавства ЄC частково вирішить проблеми поводження з відходами в Україні, що потребуватиме моделювання своїх особливостей з роботою та реалізацією.
Keywords: тверді побутові відходи, поводження з відходами, правове регулювання, імплементація.