АНАЛІТИЧНІ ПІДХОДИ ДО УПРАВЛІННЯ ПРИБУТКОМ НА ПІДПРИЄМСТВІ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У цьому дослідженні викладено теоретичні та практичні питання процесу аналізу в системі управління прибутком на підприємстві. Проведений під час дослідження аналіз дає підставу для висновку, що значення прибутку полягає в кінцевому відбитті фінансового результату. З’ясовано вплив на величину прибутку системи факторів, залежних і незалежних від зусиль підприємства; систематизовано теоретичні та методологічні підходидо управління прибутком на підприємстві; запропоновано мотиваційний механізм здійснення управлінських заходів щодо максимізації прибутку; окреслено концептуалізацію схеми аналітичної поведінки суб’єктів (користувачів) фінансової інформації; надано рекомендації задля досягнення більш високих фінансових результатів діяльності підприємства.
Keywords: прибуток, чистий прибуток, власний капітал, аналіз виробничої діяльності, ліквідність, собівартість