ДИВЕРСИФІКАЦІЯ ІННОВАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ НА ГАЗОРОЗПОДІЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДОСВІДУ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті з’ясовано суть та значення енергетичної безпеки в контексті Європейської інтеграційної політики, розглянуто діяльність газорозподільних підприємств України в умовах трансформаційних зрушень, обґрунтовано необхідність пріоритетності їх розвитку в напрямі Європейської пріоритетної співдружності, охарактеризовано основні тенденції протікання інноваційних конкуруючих інститутів на Європейському газовому ринку, з’ясовано розуміння інновацій функціонування газового Європейського ринку, уточнено можливі варіанти імплементації Європейського досвіду інноваційних механізмів на вітчизняному газовому ринку. Зроблено огляд інноваційних механізмів підвищення конкурентоспроможності енергетичного ринку Європи та запропоновано уніфіковане впровадження шляхів диверсифікації інноваційних заходів на газорозподільних підприємствах України.
Keywords: диверсифікація, інноваційні заходи, газовий ринок, конкурентоспроможні засади, еко- деструктивний вплив, трансформаційні зрушення, тарифоутворення