Облікова теорія чи дигести метрів та їхня дилатація «дециметрами»? (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2015)
Висвітлено проблему поверхово-полегшеного компілювання т. зв. наукових публікацій з удосконалення облікової теорії, які конструюються за псевдонауковим шаблоном. Наголошено, що подібні компілятивні вправляння нічого корисного для розвитку облікової теорії не містять. Підкреслено необхідність використання при розкритті філософських категорії й процесу пізнання в теоріях обліку, їхній оцінці, аналізі основних положень іпонять, монографій або ґрунтовних статей світового рівня
Keywords: бухгалтерський облік, облікова теорія, метатеорія, псевдонаукові тлумачення, компіляція, плагіат