Оцінювання процесів щодо банкрутства в аспекті розвитку контролінгу на підприємстві (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2015)
У процесі становлення ринкової економіки в Україні багато підприємств опинилося в кризовому стані. У статті розглянуто економічну сутність поняття банкрутства підприємств. Виявлено причини досить високої кількості збиткових субʼєктів господарювання, що функціонують в економіці України. Проведено статистичний аналіз банкрутства. Запропоновано напрями підвищення ефективності діяльності субʼєктів господарювання. Обґрунтованодоцільність удосконалення заходів із застосуванням механізму попередження банкрутства
Keywords: банкрутство, ліквідність, ефективність, санація, фінансова криза, контролінг