Механізм податкового перерозподілу між центром і регіонами в умовах здійснення політики децентралізації в Україні (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2015)
У статті запропоновано новий механізм перерозподілу основних податків між державним і регіональними бюджетами, що дасть змогу зменшити відцентровані тенденції в Україні. Наголошено на необхідності закріплення частини податку на додану вартість за регіонами.
Keywords: децентралізація, податок на додану вартість, податок із продажу, податок з обороту, податок на прибуток підприємств, майновий податок, Україна, Словаччина, Грузія, Польща, Франція, Іспанія, Європейський Союз