Оцінювання ринку інвестиційних ресурсів у галузі будівництва (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті досліджено ринок інвестиційних ресурсів у галузі будівництва та основи його оцінювання. Розглянуто основні функції ринку й установлено, що він виконує регулятивну, ціноутворювальну, посередницьку, стимуляційну дію, а їх доцільне використання приводить до повноцінного функціонування ринку.Під час опрацювання послідовності оцінювання й аналізу ринку встановлено, що цей процес складається з чотирьох етапів, де найбільш складним є вивчення ринку інвестиційних ресурсів у галузі будівництва, що потребує великої інформації, є прогнозування макроекономічних показників. Наведено показники, за допомогою яких оцінюються попит та пропозиція на ринку інвестиційних ресурсів галузі будівництва.Запропоновано алгоритм моделювання попиту й пропозиції на ринку інвестиційних ресурсів, результати якого можуть бути інструментами аналізу для формування та розвитку вітчизняного ринку інвестиційних ресурсів у галузі будівництва всіма суб’єктами господарювання.
Keywords: ринок, інвестиційні ресурси, будівництво, показники, функції ринку, попит, пропозиція, моделювання.