(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У роботі проведено критичний аналіз відомих моделей стратегічного розвитку підприємства та зроблено висновок про необхідність подальшого розвитку відповідних у напрямі комбінування моделей, що ґрунтуються на концепції життєвого циклу організації з моделями, заснованими на врахуванні впливу зовнішніх факторів. Сформульовано гіпотезу стосовно впливу соціально-психологічних і ціннісних факторів на стратегічний розвиток організації та намічено способи емпіричної перевірки цієї гіпотези.