(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто економічну сутність знижок як частини маркетингової політики ціноутворення, визначено основну мету надання знижок. Здійснено аналіз й оцінку методичних підходів торговельних знижок, виходячи з природи їх виникнення. Обґрунтовано необхідність упровадження аналітичних рахунків доходів, які деталізують операції реалізації товарів із наданням знижок. Досліджено способи удосконалення обліку знижок на підприємствах торгівлі та запропоновано для конкретизації бухгалтерської інформації відкриття субрахунків за видами діяльності підприємства.