(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті проаналізовано основи пропорційного (лінійного) підходу до реформування податкової системи України в сучасних умовах, указано на його недоліки та запропоновано способи запровадження прогресивності в податковій системі України з урахуванням досвіду зарубіжних країн. Це забезпечить дотримання принципу справедливості, якого поки не дотримується влада країни.