(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто кластеризацію регіонів Волинської області у 2014 р. на основі загальних коефіцієнтів народжуваності та смертності, коефіцієнта фемінізації, кількості шлюбів і загального коефіцієнта міграційного приросту. Показано аналітичні та графічні можливості застосування програмного пакета STATISTICA 6.1 для проведення багатомірного групування при аналізі демографічних процесів окремого регіону. Побудовано дендрограму регіонів Волинської області за показниками відтворення населення у 2014 р. Розглянуто основні описові статистики кожного сформованого кластера.