(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
У статті досліджено тенденції соціального захисту населення Волинської області. Проаналізовано програму житлових субсидій, виплату державної соціальної допомоги, санаторно-курортне оздоровлення, пільгове забезпечення, заборгованість із виплати заробітної плати та її рівень, соціальний захист населення в цілому і його особливих категорій: інвалідів, внутрішньопереміщених та демобілізованих осіб, учасників антитерористичної операції, Революції Гідності й членів їхніх сімей. Оцінено діяльність будинків-інтернатів, територіальних центрів соціального обслуговування, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді тощо. Згруповано основні показники соціального розвитку регіону, визначено їх динаміку. Виокремлено основні проблеми та пріоритети соціального захисту населення, обґрунтовано їх вплив на рівень соціальної безпеки регіону й держави загалом.