(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
У статті досліджено розвиток світових механізмів регулювання природокористування. Показано стан запровадження сучасних ресурсозберігальних та безвідходних технологій, визначено місце зміцнення механізмів економічного співробітництва всіх держав у сфері екології, використання позитивного досвіду природокористування й охорони природи. Проаналізовано основні аспекти міжнародної екологічної безпеки та орієнтацій світового співтовариства на пошук ефективних способів розв’язання нагальних глобальних і регіональних екологічних проблем. Запропоновано напрями посилення міжнародного співробітництва у сфері природокористування.