(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
У статті досліджено стан та перспективи розвитку соціальної політики в Україні. Проаналізовано тенденції соціальної політики в сучасному світі. Уточнено склад суб’єктів соціальної політики. Розглянуто її сутність як діяльності держави та інших суспільних інститутів у соціальній сфері. Досліджено особливості спрямованості соціальної політики в умовах глобалізаційних процесів і становлення сучасних економік, заснованих на знаннях. Зроблено аналіз стану соціальної політики в Україні, виявлено причинно-наслідкові зв’язки й закономірності перебігу соціально-економічної кризи в Україні та ймовірні способи її подолання. Підкреслено безсистемність у реалізації соціальної політики в країні, відсутність її короткочасового й стратегічного прогнозування та планування.