(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
У статті розглядаються нові підходи до дослідження важливості емоційного інтелекту та його ролі в управлінській діяльності сучасного менеджера, аналізуються складові емоційного інтелекту, описуються особливості взаємозв’язку рівня розвитку емоційного інтелекту із результативними та процесуальними параметрами управлінської діяльності. Систематизовано основні підходи до сутності та структури емоційного інтелекту. Доведено важливу роль розвитку емоційного інтелекту в управлінській діяльності менеджера. Окреслено виміри емоційного інтелекту в структурі професійної компетентності менеджера. Відмічено феноменологічний рівень впливу емоційного інтелекту на мотиваційну діяльність менеджера. Виокремлено основні критерії розвитку емоційного інтелекту і його впливу на ефективність управлінської діяльності менеджера