(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
В статті обґрунтовується необхідність використання можливостей публічно-приватного партнерства для «зеленої» розбудови України. Нестача бюджетних коштів у держави та органів місцевого самоврядування за умов воєнного стану в Україні зумовлює пошук нових джерел коштів для побудови «зеленої» економіки відповідно до вимог ЄС, оскільки наша країна отримала статус кандидата на вступ до цієї організації. Все це вимагає активнішого застосування в Україні фінансів публічно-приватного партнерства, зміст яких поки не є до кінця з’ясованим. В статті також досліджуються види, форми та суб’єкти публічно-приватного партнерства та досвід їх використання у демократичних країнах світу.