(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
Анотація. Система сільськогосподарських дорадчих служб є ефективним інструментом покращення аграрної культури, підвищення урожайності сільськогосподарських культур, продуктивності тварин і, в кінцевому результаті – ефективності ведення господарської діяльності в аграрній сфері. Це відбувалося насамперед в тих державах, в яких аграрний сектор став на шлях індустріалізації. Ринок став диктувати свої умови, адже самоізоляція і замкнутість в кінцевому рахунку ведуть до застою і деградації. Інтеграція сільського господарства України в європейську економічну систему вимагає вивести аграрну галузь на вищий ступінь та потребує певної підготовки вітчизняних сільськогосподарських виробників до адаптації здійснюваної політики в ЄС – глибокого розуміння змісту та суті всіх складових спільної аграрної політики.