(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
У статті проаналізовано активність суб’єктів туристичної сфери України та результати он-лайн-опитування щодо подорожей Україною під час повномасштабної війни. Визначено сутність маркетингу туризму. Охарактеризовано особливості формування туристичного попиту. Представлено сутність туристичного продукту та виділено його типові риси. Розглянуто нові тенденції у туризмі у зв’язку з активною цифровізацією. Визначено роль віртуального туризму в умовах обмежень мобільності туристів, інноваційні туристичні продукти, які створюються з використанням Інтернет-технологій. У статті подано трактування маркетингових комунікацій та представлено інноваційні маркетингові комунікації в туризмі. Розглянуто основні тренди інноваційного розвитку сфери туризму. Виділено топ 10 стартапів в туристичній сфері. Охарактеризовано українські стартапи в туризмі.