(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
У статті розглянуто питання антикризового управління в контексті зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Проаналізовано поняття кризи та причини їх виникнення. Обґрунтовано класифікацію, завдання та основні принципи антикризового управління. Розглянуто ключові елементи управління зовнішньоекономічної діяльності підприємства в умовах кризи, а також основні підходи до мінімізації впливу загроз. Доведено, що комплексних підхід до створення системи антикризового управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства повинен включати організацію, планування та впровадження не лише конкретних компетенцій, а й ефективних інструментів управління, які будуть сприяти адаптації підприємства до змін та підвищенню його конкурентоспроможності.