(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
Виокремлено сутнісні характеристики процесу облікового забезпечення благодійництва. Ідентифіковано основні положення нормативно-правових актів щодо облікового забезпечення благодійної діяльності. Виділено суб’єкти та об’єкти благодійної діяльності з метою підвищення ефективності обліку. Виокремлено основні види та форми та порядок здійснення благодійної діяльності Збройним силам України. Систематизовано основні етапи організації та відображення в обліку процесу надання благодійної допомоги ЗСУ, які можуть використовуватись у процесі здійснення благодійної діяльності, як суб’єкта господарювання, так і благодійної організації. Наведена послідовність процесу документального оформлення надання благодійної допомоги. Практичне значення мають методичні рекомендації щодо облікового відображення процесу надання благодійної допомоги під час війни. Здійснено аналіз тенденцій розвитку благодійної діяльності в Україні за період повномасштабного вторгнення.