(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
Недостатня аналітичність Звіту про рух грошових коштів та відсутність обґрунтованих практик щодо доречності і достовірності відображення окремих його статей – негативно впливають на прийняття управлінських рішень. Тому у статті було проведено дослідження теоретичного надбання і сучасних практик щодо облікової політики формування Звіту про рух грошових коштів за вимогами МСБО 7 «Звіт про рух грошових коштів». Авторами здійснено аналіз відповідностей і відмінностей за міжнародними і національними стандартами у обліковій політиці щодо відображення та визначення складу грошових коштів та їх еквівалентів. Також було запропоновано власний підхід щодо формування управлінської моделі Звіту про рух грошових коштів із дотриманням вимог МСФЗ.