(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті визначено сутність консультування, подано класифікацію видів консалтингу. На думку авторів, консультації поділяються на разові, консультації-інтенсиви, консалтинговий супровід та аудит. Консалтинг у сфері роботи з обліковими програмними комплексами є специфічною нішею консультування. Актуальним напрямом дослідження є визначення основних критеріїв оцінювання облікових програмних комплексів. Автори статті пропонують оцінювати функціональність, локалізацію, розташування системи ( On-Premise чи On-Cloud), можливість перенесення інформації із однієї бази у іншу, ціновий сегмент, наявність якісної підтримки. Із врахуванням цих критеріїв сформовано матрицю відповідності облікових програмних комплексів, що допоможе консультанту завчасно випробувати програму, підготувати план консультації та визначити одну або кілька програм які відповідатимуть вимогам та враховуватимуть специфіку діяльності.