(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
В статті досліджено теоретичні засади та окреслені практичні особливості діяльності акселераторів стартапів, визначено їх роль у розвитку інноваційного підприємництва в Україні. В роботі складено рейтинг країн за кількістю стартапів та визначено місце України в світових позиціях. Розглянуті основні акселераційні програми підтримки стартапів в Україні, напрями їх діяльності, функції, проблеми функціонування. Наведені результати опитувань серед потенційних молодих підприємців-новаторів щодо доцільності створення акселераторів у Волинській області, що показали доцільність та перспективність даного виду діяльності в регіоні. Сформовані пропозиції щодо активізації стартап руху в Україні.