(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті висвітлено проблеми та здійснена оцінка тенденцій сучасного етапу розвитку аграрного сектору економіки України. Встановлено, що дія нових соціально-економічних та геополітичних факторів спричинила появу цілої низки проблем розвитку галузі, серед яких необхідно зазначити: скорочення кількості малих (насамперед, фермерських) господарств та особистих селянських господарств, недостатній розвиток інфраструктури сільської місцевості, поліпшення соціального добробуту, збільшення надходжень до бюджетів громад.