(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті визначено важливість менеджменту безпеки зовнішньоекономічної діяльності, проаналізовано підходи різних авторів до вибору показників ефективності здійснення зовнішньоекономічної діяльності. Запропоновано методику оцінки менеджменту безпеки зовнішньоекономічної діяльності підприємства. У роботі відібрано показники для оцінки рівня менеджменту безпеки зовнішньоекономічної діяльності. Визначено граничні значення і питому вагу перерахованих показників з використанням експертного методу та загальноприйнятих порогових значень. Запропоновано формулу обчислення інтегрального показника рівня менеджменту безпеки зовнішньоекономічної діяльності. Інтерпретація інтегрального показника здійснюється за кількісною та якісною характеристиками. Розроблено градацію та характеристики рівнів менеджменту безпеки зовнішньоекономічної діяльності підприємства.