(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
Розглядаються основні методи технічного аналізу міжнародного валютного ринку: графічний, метод математичної апроксимації та теорія економічних циклів. Наведені характеристики окремих інструментів кожного з методів: «японські свічки», звичайне ковзне середнє, сходження/розбіжність ковзних середніх (MACD), гістограма MACD, хвилі Еліота, рівні Фібоначчі. Проведено компаративний аналіз обраних інструментів на основі дослідження специфіки кожного з них. Визначено їхні основні відмінності та спільні ознаки. Виявлено, що лише шляхом комбінування декількох методів одночасно можна отримати найбільш точні результати у передбаченні динаміки котирувань валют