(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
В ході дослідження отримані результати розрахунків вказують на пряму кореляційну залежність між результативним показником (Y) – втратами деревного покриву в Україні визначених за даними ДЗЗ Forest Global Watch та детермінантами ( – ) – урожайністю сільськогосподарських культур. Тобто при збільшенні втрат деревного покриву зростає урожайність, хоча наукові напрацювання вчених, щодо залежності урожайності с/г культур від лісистості території вказують протилежне. Причинами цього є збільшення норм внесення мінеральних добрив, через зміну мікрокліматичних умов вирощування сільськогосподарських культур внаслідок вирубок лісів, наукові обґрунтування таких тверджень наведені у відповідних наукових.