(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розглянуто структуру фінансового механізму, який поєднує концептуальні ідеї сталого розвитку та «зеленої» економіки, що дасть змогу реалізувати вимоги Паризької кліматичної угоди як на міждержавному, так і на рівні окремих країн. Для цього, зокрема, пропонується створити Об’єднаний міжнародний кліматичний фонд. У статті доведено, що головною спільною рисою концепцій сталого розвитку та «зеленої» економіки є їх спрямованість на збереження природи та недопущення потепління клімату, оскільки це призводить до погіршення суспільних умов відтворення не лише на сьогодні, а й на перспективу. Водночас у концепції «зеленої» економіки передбачено прискорений перехід до використання відновних джерел енергії, що може призвести до закриття багатьох підприємств і значного скорочення робочих місць у традиційних галузях економіки.