(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті здійснено аналіз абсолютних та відносних показників експорту товарів України загалом, деревини й виробів із неї, зокрема визначено частку експорту деревини та виробів із неї в загальному обсязі експорту, темпи приросту експорту, показники структури експорту деревини й виробів із неї за основними товарними групами, показники вартості 1 т експорту деревини та виробів із деревини за основними товарними групами; виявлено основні тенденції, характерні риси, проблеми статистичного забезпечення галузі. Структура експорту за товарними групами й вартість 1 т продукції цих груп свідчить про її неефективність і нераціональне використання деревних ресурсів лісу в Україні.