(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано запобіжні заходи при впровадженні ринку земель у країнах Європи й Аргентині та наявний стан земельних відносин в Україні. Обґрунтовано засади державного регулювання ринкових земельних відносин як форми обмеження державою свободи підприємництва з метою досягнення суспільно значущих цілей. У статті подано пропозиції, які порібно врахувати до відкриття ринку земель і відобразити в законі «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Перелічені заходи, сприятимуть успішному розвитку агросектору, на основі національного малого й середнього бізнесу, що ґрунтується на органічному землеробстві й дасть змогу відродити українське сільське господарство, створити відповідні соціальні умови проживання в сільській місцевості, зробити країну багатою.