(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розглянуто підходи до визначання соціальної, екологічної, економічної та соціоеколого-економічної безпеки підприємства. На основі узагальнення отриманих результатів визначено основні ознаки соціоеколого-економічної безпеки лісогосподарських підприємств. Соціоеколого-економічну безпеку трактуємо як складну систему збалансування інтересів «природа – людина – підприємство», що передбачає стан захищеності підприємства від внутрішніх і зовнішніх загроз, за якого наявні необхідні ресурси й інші можливості для підтримання цієї функції в довгостроковому періоді та виробнича діяльність якого не призводить до виникнення екологічних чи соціальних небезпек, спрямована на збереження природних екосистем і нарощення науково обґрунтованого ресурсного потенціалу упровадженням програм розширеного відтворення та забезпечення принципів соціальної відповідальності бізнесу й дотримання соціальних стандартів.